
- Veri Nedir?
- Sık Kullanılan Veri Türleri
- Veri Analizi Nedir? Ne Değildir?
- Veri Analizi Türleri
- Veri Analizi Örnek Kullanım Alanları
- Otomasyon Nasıl Çalışır?
- Otomasyonun Yarattığı Farklar
- Otomasyon Hangi Durumlarda Kullanılabilir?
Veri Analizi
- Veri Analizinde Kullanılabilecek Araçlar
- Farklı Veri Türleri İle Çalışma
- Veri Sağlığının Tespiti
- Verilerin Sağlıklı Hale Getirilmesi
- Çoklu Veri Kaynakları İle Çalışma
- Verilerin İşlenmesi
- Çıktıların Üretilmesi
- Otomasyon İş Akışının Oluşturulması
Veri Görselleştirme
- Veri Görselleştirme Alanında Kullanılabilecek Araçlar
- Verilerin İçeri Aktarılması
- Veri Tiplerinin Düzenlenmesi
- Çoklu Veri Kaynakları Arasında İlişki Kurulması
- Kullanılabilecek Görsel Öğelerin Tanıtımı
- Görsel Öğelerin Kullanımı ve Yerleşimi
- Görsel Öğelerin Detaylandırılması
- Hazırlanan Raporların Paylaşımı veya Dışa Aktarımı
Veri, teknolojik gelişmelerle birlikte geldiğimiz noktada altın çağını yaşıyor ve şimdilerde “yeni petrol” olarak nitelendiriliyor. Her bir aksiyonumuz, arkasında verilerin bulunduğu bir iz bırakıyor. Öyle ki ihtiyacımız olandan çok daha fazla veri üretiyoruz ve istediğimiz verilere ulaşmak, bu verileri analiz etmek her geçen gün daha da zorlaşıyor.
Bu durumu göz önünde bulundurarak, bu eğitimi; yaptığı işin herhangi bir aşamasında herhangi bir kaynaktan veri alan ve bu veriyi; temizleyen, düzenleyen, işleyen, raporlayan veya bunların hepsini birlikte yapan herkesin katılması gereken bir eğitim olarak niteleyebiliriz.
İş zekâsı ve veri analitiği, kurumların sahip olduğu verileri daha kolay bir şekilde yorumlayabilmeleri ve anlamlı veriler üzerinden daha doğru kararlar verebilmeleri için oluşturulan süreçlerin tamamını kapsamaktadır. Analize konu olan veriler; ERP programları, veri tabanı, veri ambarı, Excel dosyaları, web sayfaları ve benzeri birçok kaynaktan beslenebilmektedir.
Yazılım Dillerini Bilmek Önemli mi?
Konu veri analizi olduğunda, herhangi bir yazılım dilini bilmek veya yazılımların çalışma mantığını anlamış olmak elbette ki büyük faydalar sağlayacaktır ancak herhangi bir yazılım dilini bilmeden de detaylı analizler yapabilmek mümkün.
En küçük boyutta bir veriye erişmek için gerçekleştirdiğimiz işlemlerle bile verilerin ulaştığı kompleks yapıyı belki de her gün deneyimliyoruz ve bir çoğumuz bu verilerle olan işlerini alışageldiğimiz gibi Excel dosyalarda gerçekleştiriyor. Hatta kimimiz o kadar fazla veriyle çalışmak zorunda kalıyor ki düzinelerce işlemi fare kullanmadan gözü kapalı bir şekilde Excel’de gerçekleştirecek hıza ulaşıyor ancak bazen bu da yetmiyor ve makro yazmayı bilen iş arkadaşlarından destek istemek zorunda kalıyor.
Verilerle çalışıp istediğimiz sonuçlara ulaşmak her zaman işimizin bittiği anlamına gelmiyor. İşlediğimiz bu verilerin özetlenerek ve mümkünse grafik görselleri ile zenginleştirerek raporlanması gerekiyor. Bu da veriler her değiştiğinde PowerPoint sunumların tekrar tekrar revize edilmesi veya raporladığımız kişinin bu grafiklerin detayını merak ettiği durumlarda ise Excel dosyalarla bu raporları tekrar desteklememiz gerekiyor.
Bu eğitimde, yukarıda bahsettiğimiz her iki probleme de çözüm üretebilecek ve herhangi bir kodlama bilgisi gerektirmeyen araçları tanıtacağız ve birlikte deneyimleyeceğiz. Bu araçlarla, özellikle sürekli tekrar eden veri kaynaklı işlerinizi nasıl otomatikleştireceğimizi ve bu verileri otomatik bir şekilde önceden hazırladığınız dinamik görsel tasarımlarla nasıl raporlayabileceğinizi işleyeceğiz.
Öne Çıkan Eğitimler
Yaklaşan eğitimlerimizden ve duyurularımızdan
haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun.